Undvik inredningsmisstagen som gör dig stressad

Att inreda i hemmet är väldigt roligt och kan ge en känsla av en helt ny bostad, bara genom att ändra små enkla saker. För vissa är inredning endast en hobby som man tar till när man vill fräscha upp i hemmet, medan andra har inredning som en karriär. Sen finns det naturligtvis människor som inte alls tycker om inredning och föredrar att någon annan gör jobbet åt en.

Även om det är kul att inreda så kan det lätt ske inredningsmisstag. I de flesta fall är misstagen så enkla att du snabbt kan rätta till dom, men visst vore det skönt om du slapp fixa till det från första början. I denna text kommer du att få läsa om de vanligaste inredningsmisstagen som människor gör. Inredningsmissarna får inte bara ditt hem att kännas i obalans, utan kan till och med få dig stressad och obekväm. Hur vi inreder har alltså stor betydelse för hur vi mår och känner oss.

Hallen – Det är lätt att glömma bort hur viktig inredning i hallen faktiskt är, eftersom utrymmet sällan används direkt spendera tid i. Hallen är det första rum du ser när du kommer hem och det sista du ser när du lämnar hemmet. Om din hall är osorterad och i ständig röra kommer det inte kännas kul att kliva innanför dörren.

Stilrent blir kallt – Har du försökt anamma den där stilrena och kala inredningsstilen, men slutar istället med ett hem som liknar ett väntrum på sjukhuset? Att inreda alldeles för strikt kan få hemmet att kännas väldigt opersonligt. Vill du ha det minimalistiskt så kan du självklart ha det, men spana gärna in filtar och plädar i mjuk fuskpäls hos LaLiving – kanske du hittar något som passar din smak.

Fel färgval – Visste du att färgen på väggarna har stor effekt på hur vi mår och känner oss. Sovrummet är ett rum där färgvalet behöver vara lugnande och rofyllt på alla sätt och vis. Blått har t.ex. en förmåga att inge lugn, medan gul färg ska få oss att känna oss lyckligare. Du bör dock avstå från alldeles för starka färger eller tapeter med mycket mönster eller blandade kulörer.

Möbler för nära väggen – Att sätta möblerna för nära väggen är ett mycket vanligt misstag. Vill du inreda ditt hem enligt feng shui så ska du placera möblerna mer i mitten av rummet. Tänk dig att det ska kunna rinna en bäck genom ditt rum som ska kunna hitta vägar fram på alla sätt och vis, inte samlas i mitten.

Överdekorera – För mycket av det goda kan få ditt hem att ständigt se stökigt ut, även när du precis har städat. Försök att inte överdekorera i hemmet och välj istället ut ett fåtal saker som du verkligen fattat tycke för.