Inred neutralt för att kunna hoppa på inredningstrender

Man matas ständigt med nya snygga trender inom såväl mode som inredning, och visst kan det vara svårt att inte ryckas med. De flesta efterfrågar trots allt lite förnyelse i hemmet emellanåt, och för dem som vill hålla sig i linje med trenderna och gärna hoppar på trender hipp som happ kan behövas en neutral grundläggande inredning. På så vis kan man enkelt byta ut fjolårets trendkulörer och dekorationer till nya, moderna sådana.

Vad menas med neutralt?

Vidare till vad vi egentligen menar med neutralt. En neutral inredning som enkelt ska kunna förnyas med små medel, innebär kort och gott ljusa naturtrogna färger såsom vitt eller ljust grått eller beige. De flesta golv går redan i linje med en neutral inredning, då detta är något vi helst vill slippa att byta ut. Genom att välja en subtil väggfärg, golv och stil på hemmet, kommer det i princip gå att byta ut dekoren till all världens färger. Bor man i ett stort hus med många rum så kanske inte ens de mest trendmedvetna känner ett behov av att dekorera om så fort en ny trend kommer. Då kan man välja att göra ett rum, exempelvis vardagsrummet där de flesta spenderar mycket tid, neutralt och uppdatera med nya härliga trendkulörer med tiden. Med hjälp av snygga innerdörrar kan man skärma av det neutrala rummet ytterligare, så syns det inte om man valt att måla strålande gula väggar i rummet bredvid.

Men möbler då?

Här gäller egentligen samma sak då möblerna oftast ska hänga med lite längre än en säsongsbetingad trend. Soffan är i synnerhet en möbel man vill kunna behålla länge så välj den med omsorg. Här finns alltid möjligheten att välja en soffa med utbytbar klädsel, så man kan välja en neutral som standard och sedan förnya sig med trendiga färger. Om man har trägolv bör man välja möbler i samma träslag, då det inte ser så enhetligt ut om dessa skiljer sig åt för mycket.

Ta del av trenderna

Väl på plats med en neutral och grundläggande inredning, så är det faktiskt väldigt enkelt att förnya och ge plats åt de nya trenderna i hemmet. Fördelen med trendkulörer är dessutom att man hittar mängder av dekoration överallt i affärerna, och kan välja och vraka enligt den stil man har. Textilier såsom mattor, gardiner och kuddar kan ge en kraftfull effekt på inredningen och lägger man dessutom till lite modern dekoration så har man snabbt förnyat hela rummet. Man kan även välja olika former av LED-lampor med olikfärgade lampor, som man kan anpassa efter säsongens trendfärg.

Det behöver således inte kännas som en omöjlighet att förnya sig och byta ut designen där hemma då och då. Ju mer neutral grundinredning man har, desto lättare blir det att hoppa på de nya trenderna och att göra det med stil.