Inred med nya fönster

Vi kämpar med att släcka lamporna för att få sänkta energikostnader, vi sätter in värmepumpar för att få en jämn värme inomhus och vi pyntar och står i för att få våra rum hemtrevliga och ljusa. Men hur vore det om vi skulle lyfta på den understa stenen till problemet och faktiskt sätta in nya fönster? Dels för att få till en snyggare inredning och ett enhetligt hem och dels för att spara in på energikostnaderna. Nya fönster tjänar flera syften och du vill förmodligen gynnas av alla.

Inredning ute och inne

När du sätter in nya fönster blir både insidan och utsidan av ditt hus snyggare. Därför passar många på att göra det när de ändå är i färd med att renovera hemma eller måla fasaden och liknande. Det är dessutom bra att göra samtidigt så att övriga putsningen och måleriet inte måste göras om sedan.

Inomhus kan du få ett helt nytt rum tack vare nya fönster och altandörrar från Nettofönster där man lagt krut på både energi och låga priser. Det ger dig ett betydligt bättre ljusinsläpp och håller likaså värmen kvar inne i huset så att du slipper huttra och frysa och skruva upp elementen till max. Men fina, nya fönster bäddar också för snygg inredning. Nu kan du proppa hela fönsterbrädan full med gröna och ljuskrävande växter som slipper stå i draget från dina gamla fönster. Du kan även öka ljuset med prydande spotlights och lampor både i och bredvid fönstret. Varför inte sätta in en hel glasvägg och få det sådär lyxigt som du sett på många villor?

Tips på fönsterinredning

Vill du ha ytterligare tips på hur du får ditt nya fönster att sticka ut hemma kommer några fler inredningstips nedan.

1. Skira gardiner ramar in fönstret på ett snyggt sätt men gör det inte för mörkt hemma. Om du är rädd för vita gardiner som blir smutsiga direkt, välj beige eller ljusgrått. Skirt linne eller bomull passar bäst.

2. Breda fönsterbräden kan skapa en sittplats. Inred med kuddar och filt och en fårskinnsfäll. Detta kallas med ett annat ord för fönstersoffa och har du möjlighet kan du bygga en sådan. Det finns inget mysigare än att sitta och läsa med öppet fönster en sommardag eller titta ut i grådasket på hösten med en kopp choklad samtidigt som du kurar i din vrå.

3. Om du har höga fönster med gott om ljusinsläpp kan du hänga växter istället för att ställa dem på fönsterbrädan. Sätt dit ormbunkar och andra gröna plantor som både är fina att titta på och som skyddar insynen om fönstret skulle vara mycket stort och högt. Häng gärna också upp ljuslyktor i olika nivåer som får sprida värme i vintermörkret.