Inred med trädgårdsbelysning

När du planerar din trädgård så bör du se på arbetet som vilket inredningsjobb som helst. Trädgårdar, altaner och uterum är en förlängning av ditt hem och bör behandlas med samma respekt och omsorg som vardagsrum och sovrum. Med hjälp av trädgårdsbelysning får du fram alla de där speciella detaljerna som är så lätta att missa.

Trädgårdsbelysning som skapar en effektfull miljö

När du bjuder till födelsedagsfest eller kräftskiva i trädgården vill du säkert att gästerna ska beundra alla träd, buskar och blommor som du arbetat så hårt med. Med sofistikerade utelampor gör du växterna omöjliga att missa och skapar samtidigt en trädgårdsinredning som berättar något om dig och resten av ditt hem. Idag finns en uppsjö av utomhusbelysningar, och du kan hitta alltifrån små vägglampor till stora spotlights och ljusrör. Vill du att gästerna ska känna sig ordentligt välkomna från första stund så kan du med fördel köpa en Shiso 80cm LED som lyser upp garageuppfarten med ett varmvitt ljus. Om du föredrar en mer traditionell variant så finns det gott om lyktstolpar i såväl konstsmide som i billigare material.

Lampor för husväggar och uteplatser

Planerar du en stor fest kan det vara en god idé att köpa några trevliga partyslingor att förgylla sammankomsten med. Du kan välja alltifrån klassiska, vita slingor till udda girlander med färgade lanternor. Fördelen med den här typen av utomhusbelysning är att den passar lika bra till julfesten som till de vackraste sommarkvällar. Är du mer diskret som person så kanske en modern Circum eller Quadra är din stil. Det viktiga är att trädgården och dess belysning representerar just dig och går bra ihop med den inredning som gästerna möter i ditt hus.