Renovera badrummet

Om du funderar på att renovera ditt badrum bör du bära med dig att det är ett av de svåraste renoveringsprojekten du kan ge dig på. Det största skälet till det är förstås att det ställs tuffa krav på badrum med tanke på att de måste klara fukt.

Om du inte sedan tidigare har kunskaper om renoveringar är det en fördel om du har tålamod och är noggrann. Med de förutsättningarna finns det inget skäl till varför du inte skulle kunna renovera på egen hand. Först och främst bör du känna till att det finns ett antal regler som gäller för våtrumsrenoveringar. Dessa kan du få koll på via hemsidorna Gvk.se och Bkr.se. Innan arbetet startar bör du också kontakta ditt försäkringsbolag för att se vilka regler du behöver följa för att försäkringen fortfarande ska gälla.

Vad ska du byta ut?

Kanske ska du byta ut dina duschväggar, en av de viktigaste detaljerna för känslan i badrummet. Eller vill du kakla om för att helt byta känslan i badrummet? Alldeles oavsett vad du vill göra är det bra om du förbereder dig ordentligt. Expressen tipsar om att du kan inleda arbetsprocessen med att göra en ordentlig skiss över badrummet. Gör skissen skalenlig och se till att få med alla vattendragningar till och från rummet. Mät alla väggytor och så vidare, så vet du hur mycket färg eller kakel du eventuellt behöver köpa.