Egendesignade föremål – gör hemmet personligare

Skapa och personifiera din inredning

En inredning utan en personlighet är som en kropp utan själ. Oavsett hur snygg, stilren och fantastisk inredningen kan bli utåt sett – på en bild i en interiör tidning. Kommer garanterat en sådan inredning om den skulle upplevas på plats i rummet. För eller senare uppfattas som både för stel och opersonlig. Ett bra sätt att undvika detta fenomen av alldeles för ”tillrättalagd” inredning. Är att skapa och sätta en mer personlig prägel på din inredning och tänka skaparkraft. Tänka att det är detaljerna som gör hemmet personligt, inte möblemanget eller en smart-tv för 40.000. Följer man inredningstrenderna handlar det mycket om att kunna blanda nytt och gammalt: http://www.viivilla.se/inredning/vintagefynd/ för att få en mer personlig interiör. Nedanför kommer det flera olika tips hur du på ett enkelt och billigt sätt kan skapa ett mer personligt inredning genom att skapa mer egendesignade föremål.

Sätt i ram och häng upp!

Allt går att sätta i ram. Tänk utanför boxen – men in i ramen. För det är ett superenkelt sätt att skapa en mer personlig inredning till en billig kostnad. Upp på vinden eller ner i källaren. Leta fram mormors handskrivna recept på rulltårtor, bullbak och kakor eller farfars frimärks- och myntsamling. Rama in och häng upp på bästa plats i köket, i hallen eller vardagsrummet beroende på var inramningarna passar bäst! Idag ligger mycket av vinylalbum, dvd konvolut och cd konvolut helt orörda i källaren eller på vinden. Eftersom fler och fler ”streamar”:http://www.gp.se/livsstil/konsument/s%C3%A5-fastnar-du-i-streamingf%C3%A4llan-1.4791764 och konsumerar både film och musik på detta sätt, blir vinyl, dvd och cd-skivorna i princip aldrig framplockade. Plocka fram, skapa collage och rama in! Sätt upp ovanför stereon eller var det kan passa i din inredning. Du blir vad du äter eller rättare sagt du blir vad du läser, lyssnar på och hänger upp på väggarna! Vilket kan vara nog så viktigt även när du flyttar. För vad är det första som skall upp på väggen efter flyttstädningen i Göteborg och när flyttlasset nu gått till huvudstaden Stockholm? . Ja, för många blir inte hemmet ett hem innan tavlan väl kommit upp på väggen.

Gör dina egna lampor

Verktygen som behövs är borrmaskin, skruvmejsel och en limpistol. När detta väl är införskaffat behövs ett föremål, en lampsockel och en lampsladd. Nu kan vad som helst bli en lampa. Låt fantasin, kreativiteten och galenskapen få styra. Tänk att i princip allt kan bli en lampa. Gammalt arvegods av tekoppar, vackra gamla plåtburkar, ihoplimmade fjädrar kan bli en lampskärm, eller varför inte ihoplimmade gamla julgranskulor? Som sagt. I princip allt kan bli en lampa och här är det verkligen endast du själv som sätter gränserna.