Tapeter – inte bara för väggarna

Tapeter gör väldigt mycket för hur känslan i hemmet blir. En viss tapet kan bidra till att ge rummet en harmonisk atmosfär och i bästa fall passar den även utmärkt till resten av inredningen. En fondvägg är oftast pricken över i:et, det där lilla extra som verkligen får ett rum att lysa upp och se fantastiskt ut. Du kan antingen bryta av med en vägg målad i en viss färg, en snygg tapet i ett visst mönster eller till och med en tapet med en bild på. Behöver du inspiration kan du titta på 2015 års snyggaste tapeter, där hittar du mängder av olika typer av tapeter. En fondvägg passar bra i alla rum, inte bara sovrummet eller vardagsrummet. Dock kan det bli för mycket om du har en fondvägg i alla rum, använd den sparsamt för bästa effekt. Det finns trots allt även många andra saker du kan göra med rätt tapet.

 

Tapetsering och takmålning
Något som är lite ovanligare är att tapetsera eller måla om taket. Det är en detalj som man oftast inte tänker på men som kan göra mycket för ett rum. Att måla eller tapetsera själv är lite bökigt, men om du har tiden, kunskapen och resurserna så kan det vara ett alternativ. De allra flesta brukar dock anlita ett annat företag för att se till att det blir gjort på ett professionellt sätt. Det finns många duktiga företag som håller på med tapetsering och måleri i stockholm.

 

Ett annat alternativ för att förnya ett rum är att måla direkt på tapeten. Det är ett enkelt och annorlunda sätt att skapa en fondvägg på. Det gäller dock att tänka på att olika tapeter har olika egenskaper, vilket innebär att du måste anpassa typen av färg du använder. Om du vill ha tips och tricks på hur man målar på tapeten så finns det många bra sidor som behandlar detta.Tapeter - inte bara för väggarna 2

 

Ta din tid
När du väljer tapet eller färg så måste du alltid ha inredningsstilen i åtanke. Du kommer att hitta massor av riktigt snygga tapeter och färger, men om den inte passar in med resten av rummet så kommer det inte att fungera. Låt processen ta sin tid, det går inte att stressa fram god smak. När du väl får se resultatet kommer du garanterat att tycka att det var värt den lilla mödan.