Inreda hall

Att hallen är ett av de viktigaste utrymmena i hela huset för att ge besökare ett bra intryck är det kanske inte alla som tänker på. Ändå är det ganska logiskt när man tänker efter – det är ju i hallen som en besökare för första gången kliver in och skapar sig en bild av huset. Många hallar har blivit eftersatta med kläder, skor och smuts huller och buller, och det tycks ha funnits en gängse uppfattning om att hallen endast är en genomfart på väg in till de finare rummen. Det är en åsikt som nu börjar förändras. Fler och fler inser att hallen är ett utmärkt utrymme att ägna lite extra tid och kärlek, och det finns nu många inredningstips för den som vill göra sin hall snyggare.

 

Ett är att piffa upp hallen så att den inte ser så grå och tråkig ut. När du flyttar in i en ny bostad är hallen sällan det som får högsta prioritet – där ligger istället köket, badrummet, vardagsrummet och sovrummet högre upp på listan. Det gör att många hallar går i en trist färgskala och saknar en genomtänkt inredningsstil. Det är enkelt fixat: välj en färg som du tycker om och som du tror skulle passa din hall, och så varierar du den efter eget önskemål. En stor fördel med hallen är att du enkelt kan göra om och gå tillbaka om du skulle göra fel eftersom det rör sig om en begränsad yta.

 

Färg gör mycket för att piffa upp hallen, men det gör inte allt. Nästa steg är att se till att hallen inte bara blir en avstjälpningsstation för allt det där som du inte orkar sortera. Om det ligger brev, nycklar, kläder och andra prylar i en enda stor hög är det inte så konstigt att hallen – och därmed hela huset – känns mindre gästvänligt. Om du däremot tar några minuter till att bestämma vad som ska vart och se till att varje sak har sin egen speciella plats, kommer du att få betydligt bättre ordning på grejerna.

 

Ett tredje tips, som höjer både den funktionella och den estetiska upplevelsen, är att se till att besökare har någonstans att sitta. Att knyta skosnörena när man är stressad är en svår konst att bemästra ståendes. Genom att se till att det finns en sittplats i hallen minskar du stressen och ökar bekvämligheten.

Inreda hall 22