Dekorera väggarna

Ett hem kan dekoreras på många sätt både utvändigt och invändigt. På utsidan kan en snygg färg och nya fönster göra mycket till för att lyfta utseendet – på insidan är möjligheterna i det närmaste obegränsade för en inredningsdesigner. Att jobba med färger och former är något som de flesta inredningsintresserade är välbekanta med. Den största ytan som finns tillgänglig för dekorationer i ditt hem lär vara väggarna. När du flyttar in i ett nytt hus eller lägenhet är känslan ofta dyster och trist inredningsmässigt. Det kan bero på att väggarna är kala och livlösa. Att injicera lite energi i väggarna genom några härliga dekorationer lyfter hela ditt hem och gör det både hemtrevligt och vackert.

 

Ett första steg är att bestämma dig för om du vill måla eller tapetsera om dina väggar. Om du bygger ett eget hus har du lyxen att själv avgöra redan från början hur du vill att väggarna ska se ut, men det vanligaste är att väggarna ser ut som den tidigare hyresgästen eller husägaren lämnade dem. Som tur är går det snabbt att måla om utifall att du inte är nöjd med färgen. Se bara till att du grundligt tänker efter vilken färg som passar ditt hem, dina möbler och din konst. Om du tar ett genomtänkt beslut kan det lyfta hela rummet inredningsmässigt, medan ett felaktigt val kan leda till att färger skär sig mot varandra och du tvingas göra om hela arbetet.

 

Väggdekorationer behöver inte vara avancerade. Visst finns det de som har en fäbless för dyr och tung konst, som tar upp flera kvadratmeter – men då krävs det en budget som var och en inte besitter. Lyckligtvis finns det sätt att dekorera sina väggar utan att det behöver kosta skjortan. Att köpa en tavla av en amatörkonstnär kan vara lika roligt som att ropa in en äkta tavla på auktion, och du kommer ofta betydligt billigare undan. Du kan exempelvis välja att köpa snygga färdiga tavlor, som målats av duktiga illustratörer.

 

Oavsett vilken konstsmak du har är det ett ypperligt sätt att göra ditt hem lite trevligare. Tänk bara på att försöka matcha tavlan med möblerna. Det skapar en estetisk effekt som gör att ditt rum känns mer harmoniskt.

Dekorera väggarna 2