Inredningsstilar

Inredningstrenden har svept över Sverige och gjort att människor runt hela landet plötsligt läser inredningsmagasin medan de funderar över vilket inredningstips som de ska använda sig av härnäst. Inredningen har helt enkelt blivit till ett intresse och en livsstil, både i storstäderna och på landsbygden. Den senaste trenden inom inredningen är att blanda stilar. Det är en perfekt lösning om du tycker om att få inspiration från olika håll och kanter. Att mixa flera olika stilar i ett och samma hus kan leda till en spännande blandning, som får ditt hem att bli verkligt unikt.

 

Det brukar traditionellt vara så i inredningssammanhang att man bör välja mellan det nya och det gamla; det moderna och det rustika. Fler och fler börjar dock ifrågasätta den dikotomin och menar att en hybrid av de båda stilarna kan leda till att en ny, tredje stil uppstår. Att blanda elegans med autenticitet ger en intressant touch som kan lyfta hela ditt hem. Den nya stilen har också att göra med utbytet av inspiration, som hela tiden äger rum i takt med att fler upptäcker heminredning som hobby. Tidigare var den lantliga stilen förknippad med hus på landet, men det har i dag letat sig in i villaområden och är till och med vanlig i lägenheten i storstäder. Samma sak har skett med det moderna och det minimalistiska, som du lika gärna kan hitta i en etagevåning i Stockholm som på ett lantbruk i Torsby.

 

Den som vill köra på ett säkert kort och hänge sig åt en enhetlig stil har många alternativ att välja på. Den nämnda lantliga stilen, med rustika och rejäla material, har rönt stor framgång över hela landet. Den moderna, lite futuristiska stilen, med färger, starka lampor och vågade former, har också vunnit många anhängare. Paradoxalt nog hänger det samman med en renässans för retroinredningen. Det är en nostalgisk återblick till årtionden som gått – särskilt 1970-talet har fungerat som en inspiration för retrostilen med grälla färger och spännande mönster.

 

För den som känner att havet är en naturlig hemvist är den nautiska inredningsstilen ett intressant val. Den kombinerar en marinblå färg med detaljer som rep, trä och annat som förknippas med ett liv vid vattnet. Andra trivs bättre i flådig lyx och försöker därför inreda enligt Hollywood Glam-stilen, där kännetecknet är överdådighet när det gäller det mesta.

Inredningsstilar 2