Inred med växter

Det krävs inte så mycket för att skapa en varm och ombonad känsla i hemmet, det behövs egentligen bara lite dekorationer för att skapa det rum som man drömmer om. Växter är en mycket trevlig dekoration, då de inte bara förvandlar rummet till en grönskande oas utan även renar luften i huset. Du väljer växter beroende på vad för slags effekt du vill ha. För det moderna hemmet är det fint med kaktusar i olika storlekar. I ett hem som går i lantlig eller retrostil är pelargoner nästan ett måste.

En egen djungel

För dig som verkligen älskar växter, välj slingerväxter som växer fort för att förvandla hemmet till en minidjungel. Tänk på att använda växter som passar för hur mycket ljus du får in i hemmet. Murgröna, gullranka eller en klätterkalla är slingerväxter som kan växa sig stora i de flesta ljusförhållanden. När de har växt till sig något, placera ut dem så att de täcker väggarna. Varför inte göra det riktigt djungelliknande och sätta upp en skön hängmatta i mitten av grönskan? Där kan du finna ditt eget paradis och koppla av med en skön bok efter jobbet. Gör det extra effektfullt genom att leka med belysning, t.ex. sätta ut lampor under några extra fina och stora blad.

Kaktus och pelargon

Pelargoner är nog Sveriges mest älskade växter och det med all rätt. Växten finns i många olika färger och storlekar, då det finns hela 250 arter att välja mellan. För det romantiska och lantliga hemmet är det fint att skapa oaser med pelargoner. Sätt ut dem i fönstret och på olika plantbord som är utplacerade i hemmet. Lek med färgerna för att skapa ett vackert blickfång och förstärk det genom att sätta ut spetsdukar och andra romantiska föremål. För det moderna hemmet, varför inte skapa en kaktusträdgård? Gör en kontemporär installation med ett metallterrarium där du placerar ut kaktusar, kristaller och andra effektfulla dekorationer.