Inreda sovrum

Det finns många saker att tänka på när det kommer till att inreda sitt sovrum. Det ska vara en lugn och rofylld plats samtidigt som det ska finnas plats för förvaring och vara enkelt att hålla ordning. För att skapa en röd tråd när du ska inreda ditt sovrum så är det smart att utgå ifrån några färger och sedan försöka hålla sig till dessa så att det inte blir ett för rörigt intryck. Starka färger som skapar energi vill vi undvika medan lugna färger hämtade från naturen skapar det lugn vi många gånger behöver för att komma till ro på kvällen.

Fokusera på färg

För att skapa en skön atmosfär i sovrummet är det smart att börja Nightstand_2184073576med diskreta färger på väggarna. Ljusa färger är att föredra så kan du fylla på med färgklickar sedan när det kommer till textilier och dekorationer. När det kommer till möbler gäller det att tänka på funktion och inte bara estetik. Ska det förutom plats för att sova också rymmas kläder så gäller det att tänka till i val av möbler. Är det två personer som ska sova i rummet ställer det högre krav på förvaringsutrymmet och det är smart att satsa på flera olika garderober och byråer så att det smälter in i rummets naturliga utformning. Det vi många gånger tycker är roligast att inreda och det vi ofta fokuserar på är olika typer av textilier. Bestämd dig för tre färger som du låter återkomma i kuddar, gardiner och överkast. Så stylar mäklaren hemma hos sig själv för att det inte ska bli för rörigt. Fyll sedan på med växter för att skapa en hemtrevlig stämning.

Inred med ljus

När du har gjort dina färgval är det dags att se till så att du har bra ljus i sovrummet. Det blir mysigare om du arbetar med flera olika ljuskällor. Kanske vill du ha en stark taklampa i lite vitare ljus när du behöver se bra vid städning och dylikt. Men när du ska krypa upp i sängen med en bra bok vill du ha ett varmare ljus och gärna från flera olika punkter. Fönsterlampor ger ett trevligt sken i hela rummet. Komplettera med golvlampor och ljuslyktor för mysiga vinterkvällar. När du har inrett med ljus så överdriv med växter. Att låta naturen komma in i ditt sovrum med hjälp av levande växter och tavlor med naturmotiv lugnar. Låt gärna färgerna i kuddar och gardiner återkomma på olika sätt i ljuslyktor, ramar och krukor till dina växter. Det skapar helheten och sammanhanget som vi vill ha för att trivas och sova gott i rummet.