Inred med textilier

Det är enkelt att förändra hemmets atmosfär och känsla genom olika textilier. Förutom att skapa ett mysigt och ombonat hem är det även ett kostnadseffektivt sätt att göra om i hemmet. Med några vackra prydnadskuddar, fina gardiner, noggrant utvalda mattor och mysiga tygbonader på väggarna kan vi ändra hela rummets utseende, färg och stil. Textilier gör det även varmare i hemmet. Gardiner håller till exempel borta drag från fönstrena, medan mattor ser till att vi har det varmt och skönt om fötterna. Använd textiliernas funktioner och skönhet för att förändra ditt hem.

Höstrum med färg

Varför inte skapa ett härligt höstrum med hjälp av textilier? Det du vill göra är att spegla höstens vackra färger i dekorationerna du väljer. Välj textilier med murriga höstfärger, som olika bruna och gröna nyanser, bränt orange, mörkgult och mörkrött. Tänk på hur träden ser ut under hösten för att hitta rätt färger. Ullmattor i dessa färger är mycket vackert och ger dessutom skön värme för kalla golv. Eller, varför inte hänga upp olika mattor på väggen? Det är både fint och mysigt. Filtar i olika färger är ett måste för sköna höstrum och självklart i höstfärger, men var inte rädd för att bryta av lite i färgerna ibland. En lila filt kan vara vackert i allt det murriga.

Gardiner och prydnadskuddar

Att byta gardiner är ett enkelt sätt att förändra känslan och stilen i ett rum på. Lek med de olika uttrycken olika gardiner kan skapa, till exempel genom att du matchar texturer och färger med varandra. En skir gardin upphängd bakom en grov linnegardin ger ett mycket vackert och romantiskt utseende. För det moderna hemmet är en gardin med grafiska mönster, kombinerad med en enfärgad panel ett utmärkt val som visar upp hemmets kontemporära smak. Prydnadskuddar som matchar gardinerna är väldigt fint, men det går även att leka lite med färgerna när det kommer till kuddar. Matcha olika färger med varandra för att skapa ett häftigt blickfång.