Inreda badrummet

Badrummet kan vara ett särskilt svårt rum att inreda, för här, kanske mer än i något annat rum i hemmet, gäller det att både funktion och form stämmer. När man ska välja badrumsmöbler är det därför bra att ha en stil att utgå ifrån, till exempel lantligt, industriellt, marockanskt eller romantiskt, men man måste fortfarande ta hänsyn till en rad olika saker utöver stilen när man gör sitt val. Dessa saker är av mer praktisk natur, och är viktiga för att man ska få ett badrum som fungerar att vistas i.bathroom-809820_960_720

Om man har valt en industriell stil kan det till exempel vara en dröm att kunna ha flera duschar (gärna takduschar) intill varandra. Detta är dock en omöjlighet för de flesta på grund av begränsat utrymme, och man får därför vara mer realistisk i sitt val av dusch. Duschdörrar är ett utmärkt alternativ till duschkabin, som är mer lättstädat och som ger fler valmöjligheter när det gäller stil. Vill man spara plats kan det vara bra att välja duschdörrar som svänger både utåt och inåt. Du hittar ett brett utbud av duschdörrar på Swedmart.se. Det går också att variera stilen i duschen i sitt val av blandare, slang och duschstång.

Har man också plats för badkar i badrummet uppstår en rad ytterligare faktorer att ta hänsyn till, exempelvis om man vill ha bubblor eller inte, ljudnivå på bubblorna och storleken på själva karet. Det kan vara en bra idé att provligga i badkaret, precis som när man ska köpa en säng. När det gäller stilen är ett säkert kort ett fristående badkar med lejontassar, som är ett tidlöst val. Har man en mer modern stil i badrummet kanske man hellre vill ha ett väggfast badkar.

Funktionaliteten är också mycket viktig när det gäller badrummets förvaring. Här har man dock större frihet när det gäller stilen, eftersom nästan all form av förvaring (skåp, kommoder, hyllor, etc.) finns i en uppsjö av olika stilar. Det man framförallt måste ta hänsyn till är med andra ord hur stort utrymme man har i badrummet. Är det ont om golvyta kan höga väggskåp vara en bra lösning för att ändå få in mycket förvaringsyta i badrummet. Vill man följa den nuvarande trenden ska man göra plats för dekorativa korgar och lådor för förvaring, och gärna hänga upp handdukarna på en stege lutad mot väggen.