Inred snyggt med en kontinentalsäng

Det talas mycket om vikten av att sova gott och hur det påverkar både den fysiska och mentala hälsan. Experter ger ofta råd om hur du kan minska på stressen och hur dina kostvanor kan påverka sömnens kvalitet. Det är också bra att ha ett sovrum som är tillräckligt rofyllt och som du verkligen trivs i. Viktigast av allt är dock sängen!

Hur snyggt och praktiskt du än inreder blir din sömn dock aldrig så kvalitativ som med en riktigt skön säng. Genom att satsa på din sovplats får du både den kroppsliga och sinnliga ro som du behöver och kommer vakna kvick som en lärka. Ett smart val är att fynda stort vid rea på en kontinentalsäng då det här inte bara är ett snyggt inslag i ditt sovrum utan ett fantastiskt val för din kropp. Med tryckavlastning och bekvämlighet ger kontinentalsängen dig både form och funktion och du kan styla den helt efter din personliga smak.

Lyxigt och behagligt

Sömnforskare har konstaterat att det finns ett flertal faktorer som påverkar sömnens kvalitet. En sådan är att sova under tyngd, vilket inger en känsla av trygghet och stabilitet. Allt fler väljer därför att skaffa ett tyngdtäcke som frigör lugnande hormoner och upplevs som mycket rofyllt att ha på sig. Du kan välja olika vikter efter dina personliga preferenser, men det är bra att välja ett som väger ungefär 10 % av din kroppsvikt, det vill säga 7 kg om du väger 70 kg.

En annan bidragande komponent till bra sömn är hur du placerar sängen då studier har visat att det spelar stor roll för din sinnesro. Rikta sängen så att du har översikt över dörren och undvik att ha den mot ett fönster. Satsa också på sköna sängkläder och ett mjukt ljus för optimal trivsel, och håll allt som har med skärmar att göra från sovrummet.

Avslutningsvis är det också viktigt att du har kuddar som både är fina och som hjälper dig att sova riktigt skönt. Om du till exempel har ont i en fot eller en hand kan du låta den vila på en extrakudde och är du förkyld är det skönt att sova med huvudet högt under natten. Det ser också lite lyxigare ut att inreda kontinentalsängen med flera kuddar och ger ett elegant helhetsintryck för hela sovrummet.